Over ons

Tomassen Vlees

Bij ons zit kwaliteit en flexibiliteit in de genen. We streven dagelijks met ons team in een goede sfeer om de dieren op een zo diervriendelijke manier te bewerken tot een veilig, hygiënisch en duurzaam stukje vlees.

Tomassen Vlees is een familiebedrijf, ontstaan in 1978 waarin het vakmanschap steeds van vader op zoon is doorgegeven. In onze slachterij gaat alles volgens de strenge regels van de Europese Unie. Professioneel en transparant. Het slachten zelf is een vak apart, waarbij wij zoveel mogelijk naar kwaliteit en hygiëne kijken. Dierwelzijn en ketenkracht staan bij ons ook hoog in het vaandel.

Hoe het is begonnen

Slachterij Tomassen vind zijn oorsprong in 1978, waar Jan en Mia Tomassen in het agrarisch gebied een slachthuis bouwden. Dit ontstond omdat Jan Tomassen iedere week veel “huisslachtingen” verrichte, (dit was nog zoals het in die tijd veel gebeurde bij de boeren thuis op de ladder), dit aantal was iedere week dusdanig dat de stap werd gemaakt om een slachthuis te bouwen. Vanaf die tijd werden de varkens/runderen levend opgehaald/gebracht, en vervolgens geslacht en op de gewenste manier diepvries klaar gemaakt.

Door de jaren heen werd er voor een paar slagers en een grossier ook wekelijks de slachtingen verricht. Begin jaren 90 werden ze door de regels voor de keus gesteld, in het agrarisch gebied kleinschalig blijven slachten  mocht,  maar daar zat een maximum aan van 20 GVE (1 GVE= 1 rund of 5 varkens) dus in totaal 100 varkens of 5 runderen en 75 varkens.

Jan en Mia Tomassen slachten echter gemiddeld 30 runderen en 200 varkens per week. Omdat ze  geen klanten af  wilden stoten werd er besloten om op het industrieterrein in Someren een nieuw Artikel 10 (EEG-waardig) slachthuis te bouwen, wat werd gerealiseerd in 1994.

Dit was opgezet om loonwerk te verrichten dus slachtingen verzorgen voor derden. Door de jaren heen is door toename van klanten en aantal slachtingen een paar keer uitgebreid. In 1999 heeft Tomassen de vleesgroothandel van Sampers in Roermond overgenomen.

Na 5 jaar werd er bekeken of de groothandels-activiteiten ook bij het Slachthuis konden worden verricht, en zodoende werd er een uitsnijruimte in Someren bij het Slachthuis gebouwd welke in 2004 gerealiseerd is. En de grond met het pand wat we van Sampers overgenomen hadden in Roermond werd verkocht.

Door de jaren heen hebben we voor verschillende opdrachtgevers geslacht, wat wel eens wisselde. Om de klanten te kunnen bedienen hebben we ook het Skal-certificaat behaald voor het slachten van Biologische runderen/varkens, en ook het BLK-certificaat voor het slachten van Beter Leven Runderen. Om de kwaliteit te borgen hebben we het GRMS-certificaat.

Wij waren de 1ste en enigste slachterij in Nederland met het BLK-Certificaat, wat een zeer goede strategie blijkt te zijn.

Mede door de vleesschandalen destijds, wilden  verschillende supermarkt-organisatie’s graag vlees met een vertrouwd keurmerk. Omdat het Beter Leven concept opgezet is samen met de dierenbescherming en dit ook op het logo vermeld staat, kiezen ze hiervoor.

Door de groeiende vraag naar Beter Leven vlees, kwamen er een paar partijen meer  die hun eigen BLK keten hebben opgezet, die dus ook bij ons geslacht worden.

Door de groei van het aantal slachtingen, hadden we koelruimte tekort, en groei gaat gepaard met meer mensen dus de sociale-ruimtes en kantoor  werden ook te klein.

Daarom werd er in 2015 nieuwe kantoren/sociale ruimtes gerealiseerd met meer oppervlakte.

In 2014 hebben we  een aangrenzend, naastgelegen perceel gekocht, waarop we extra koelruimte en verlaadruimte hebben kunnen realiseren, wat in 2016 in gebruik kon worden genomen.  Tijdens de bouw van de nieuwe koelruimtes zijn de oude koelruimtes hierin meegenomen en ook voorzien van nieuwe verdampers, en aangesloten op het nieuwe centrale energiezuinige koelsysteem. In 2017 hebben we nog de bestaande slachthuis- en koelruimte vloeren volledig vervangen.

Ook is er in de waterzuivering dusdanig geïnvesteerd, wat tot gevolg heeft gehad dat de watervervuiling met 75% is terug gebracht

We zijn ons nog meer gaan richten op het slachten wat heeft geleid tot een verkoop van de groothandels activiteiten in 2020 aan Hems in Oss.

 

 

 

Bij ons werken?

Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures 3
Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken!

"*" geeft vereiste velden aan