De slachterij van Tomassen Vlees

In onze slachterij werken we volgens de strenge regels van de Europese Unie. Het slachten zelf is een vak apart, waarbij wij niet naar rendement, maar naar kwaliteit kijken. Runderen en varkens worden niet geforceerd gekoeld. Hierdoor blijft er voor ons minder gewicht over, maar u krijgt een betere kwaliteit. En dat merkt u: een steviger stuk vlees, minder vochtverlies tijdens opslag en een langere houdbaarheid.

Toonaangevend diervriendelijk

Tomassen Vlees loopt voorop op het gebied van regelgeving en diervriendelijkheid. Een goed voorbeeld daarvan is dat Slachthuis Tomassen in het bezit is van het Beter-Leven certificaat, voor het slachten van runderen. Wij slachten dan ook runderen voor derden onder het Beter Leven-Keurmerk.
Daarnaast verkoopt Tomassen Vlees voornamelijk Robuust rundvlees en Ruyghveen varkensvlees. Dit zijn Nederlandse kwaliteitsmerken en concepten waar wij 100% achter staan.

  • Verantwoord vlees van de boer, geslacht door Tomassen Vlees.
  • Tomassen Vlees verkoopt 2 eigen vleesmerken;
  • Vakmanschap draagt zorg voor een diervriendelijk einde;

"Massaproductie is niks voor ons, wij leveren liever kwaliteit. 

Dat begint bij zorgvuldig gekozen slachtvlees."

Een kleinschalige slachterij bevordert het dierenwelzijn

Slachthuis Tomassen waarborgt het dierenwelzijn in kader van het Beter-Leven certificaat door de volgende maatregelen:

  • Er zijn 2 mensen zijn opgeleid als Well-fare officer, wat inhoudt dat ze volledig op de hoogte met alles wat te maken heeft met dierenwelzijn. Vanaf het lossen op het slachthuis t/m het verdoven van de dieren. 
  • 1 van deze 2 mensen is dus altijd aanwezig bij het slachten. 
  • Er is ook altijd een onafhankelijke dierenarts van het NVWA aanwezig, om er ook op toe te zien dat alles op een humane wijze gebeurd.
  • Transport voor de dieren naar het slachthuis is kort, wat goed is voor de dieren en het milieu.
Lees meer