In onze slachterij werken we volgens de strenge regels van de Europese Unie. Het slachten zelf is een vak apart, waarbij wij niet naar rendement, maar naar kwaliteit kijken. Runderen en varkens worden niet geforceerd gekoeld. Hierdoor blijft er voor ons minder gewicht over, maar u krijgt een betere kwaliteit. En dat merkt u: een steviger stuk vlees, minder vochtverlies tijdens opslag en een langere houdbaarheid.
Tomassen Vlees loopt voorop op het gebied van regelgeving en diervriendelijkheid. Een goed voorbeeld daarvan is dat Slachthuis Tomassen in het bezit is van het Beter-Leven certificaat, voor het slachten van runderen. Wij slachten dan ook runderen voor derden onder het Beter Leven-Keurmerk.
Daarnaast verkoopt Tomassen Vlees voornamelijk Robuust rundvlees en Ruyghveen varkensvlees. Dit zijn Nederlandse kwaliteitsmerken en concepten waar wij 100% achter staan.
"Massaproductie is niks voor ons, wij leveren liever kwaliteit.
Dat begint bij zorgvuldig gekozen slachtvlees."
Slachthuis Tomassen waarborgt het dierenwelzijn in kader van het Beter-Leven certificaat door de volgende maatregelen: